آبشناسان، حسن (1315 ـ 8 مهر 1364)
سرلشکر، فرمانـده قرارگـاه حمـزه سیدالـشهدا، و فرمانـده لشکر 23 نیروهای ویژه هوابرد (شهید). او در تهران متولد شد و پس از اتمـام تحـصیلات ابتـدایی و متوسطه وارد دانشکده افسری گردید و در سال 1339 با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل شد . پس از آن دوره رنجر، دورههای عالی ستاد فرماندهی، دورههای چتربازی و تکاوری را در داخل و خـارج از کشور گذراند. وی از آمادگی بالای روحی و جسمی برخوردار بود و در اغلب رشته هـای و رزشـی مهارت داشت؛ از جمله در مسابقه و رزشی تکاوران کوهستان ارتشهای منتخب جهـان در سـال 1357 در اسکاتلند مقام اول را کسب کرد.
سرلشکر، فرمانـده قرارگـاه حمـزه سیدالـشهدا، و فرمانـده لشکر 23 نیروهای ویژه هوابرد (شهید). او در تهران متولد شد و پس از اتمـام تحـصیلات ابتـدایی و متوسطه وارد دانشکده افسری گردید و در سال 1339 با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل شد . پس از آن دوره رنجر، دورههای عالی ستاد فرماندهی، دورههای چتربازی و تکاوری را در داخل و خـارج از کشور گذراند. وی از آمادگی بالای روحی و جسمی برخوردار بود و در اغلب رشته هـای و رزشـی مهارت داشت؛ از جمله در مسابقه و رزشی تکاوران کوهستان ارتشهای منتخب جهـان در سـال 1357 در اسکاتلند مقام اول را کسب کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی، آبشناسان به جمع ارتشیان انقلابی پیوسـت و بـا شروع جنگ تحمیلی با محمد بروجردی، فرمانده سپاه پاسداران کردستان، آغاز به همکـاری کـرد و منـاطق غرب کشور را از وجود گروهکهای مسلح ضد انقلاب پاکسازی نمود.
آبشناسان در اوایل جنگ تحمیلی پس از کسب درجه سرهنگی، مسئول یکی از تیـپهـای لـشکر 21 حمزه گردید و در سال 1362 فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا (در غرب کشور) شد و سـال بعـد بـا حکم رسمی قرارگاه رمضان، آموزش جنگهای نامنظم سپاه به وی واگذار گردیـد و سـپس در سـال1364 به فرماندهی لشکر 23 نیروهای ویژه هوابرد منصوب شد. آبشناسان بنیـانگـذار عملیـاتهـای چریکی و نامنظم در ارتش بود. با تشکیل ستاد جنگهای نامنظم ، به آن سـتاد پیوسـت و بـا تعـداد معدودی از بسیجیان داوطلب، عملیات چریکی متعددی را در دشت عباس بر ضد نیروهای بعثـی بـه اجرا درآورد و تلفات سنگینی بدانها وارد کرد. و جود او در جبهـه هـا، موجـب دلگرمـی رزمنـدگان و اضطراب ضدانقلاب و متجاوزان بعثی بود.
سرانجام حسن آبشناسان در 49 سالگی در عملیات قادر که خود طراحی کرده بود در منطقه لولانـد بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید.
محل دفن: قطعه 26 / ردیف 79 / شماره 47
منابع
http://www.rasekhoon.net http://www.living.parsiblo http://www.aja.ir http://www.fa.wikipedia.org ،
ـ فرهنگ نامه نام آوران. تهران: طلایی
ـفهرست مستند اسامی مشاهیر و مؤلفان. به کوشش مرضـیه هـدایت و شـهره دریـایی؛ بـا همکـاری راضیه رحیمی پور و مریم حاتمی. تهران: سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، 1382.